Autoestima infantil
  • 27 Setembre, 2016

Autoestima infantil

En la consolidació de l’auto-estima infantil intervenen 2 factors; per un costat, el propi caràcter de la persona, i per l’altre, l’entorn que envolta en nen/a. Un nen amb una bona autoestima es sent segur, es comunica amb fluïdesa, la seva relació amb els altres és satisfactòria, i com no, és més feliç.

Per a reforçar l’autoestima infantil hi ha determinats passos que tots els pares no haurien d’oblidar:
- Considerar els seus sentiments: mai s’han d’ignorar allò que els nens plantegen en relació a qualsevol situació viscuda.
- Parlar positivament d’ells: és molt positiu parlar bé d’ells davant de persones que són importants en les seves vides
(professors, companys, familiars, etc.)
- Responsabilitats: per a què sentin que són útils i que tenen un rol dins de la unitat familiar, se’ls hi ha d’atorgar tasques per a fer.
- Les comparacions no són bones: cada nen té la seva forma de ser, i hem de valorar-los com són.
Demostracions d’afecte i amor: el nen ha de sentir-se estimat, no només en paraules sino també en gests.
- L’autoestima en els pares, fonamenta: per a què els fills reforcin la seva autoestima, els pares també han de treballar aquesta àrea.

Hi ha especialistes que afirmen que l’autoestima es forja ja dins la panxa de la mare, mitjançant totes les sensacions, sentiments i influències que reben. És important que el nadó es sentí estimar, i això pot es pot aconseguir simplement acaronant la panxa.
Qualsevol canvi que realitzin els petits, pel que fa a comportament, ha de valorar-se per part de professors, pares i si és necessari, un psicòleg infantil pot ajudar a resoldre petits conflictes.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar