Reeducacions psicopedagògiques
  • 11 Juliol, 2016

Reeducacions psicopedagògiques

Les reeducacions psicopedagògiques són intervencions personalitzades orientades a treballar les dificultats escolars de l’alumne. Per això, hem de saber diferenciar entre aquells aspectes de l’aprenentatge escolar i aquells que es relacionen amb les habilitats socials, les relacions amb els altres, etc. En aquest cas, hauria de ser un psicòleg clínic qui tracti les qüestions allunyades de l’àrea escolar.

Les reeducacions psicopedagògiques, a vegades, van molt lligades al TDAH però no és un requisit obligatori de que així sigui. La família i l’escola són els principals àmbits en què s’han de treballar les reeducacions conjuntament amb el psicòleg.

Què es treballa en una reeducació psicopedagògica?
- Recuperació de l’aprenentatge: lectura, escriptura, càlcul, matemàtiques, etc.
- Planificació i organització: tot el material, horaris, apunts, etc. organitzats en carpetes.
- Tècniques d’estudi: pre-lectura, lectura, subratllat, resum, esquema i estudi.
- Treball de la motivació i l’autoestima respecte les tasques escolars.
- Potenciació de les conductes adequades i suprimir aquelles considerades inadequades.
- Generalització de les conductes en els àmbits conflictius.

Però no hem de confondre les reeducacions psicopedagògiques amb un repàs o un reforç escolar, ja que l’objectiu de les reeducacions és una superació personal així com una millora de l’adquisició de coneixements.
Mitjançant les reeducacions psicològiques es poden tractar trastorns com el TDAH, la dislèxia, el TANV, la driografia o les capacitats intel•lectuals elevades.

Però, què passa quan un nen te aquestes necessitats però no són tractades? Els nens creixen sotmesos al fracàs i els errors tot i així, s’han d’esforçar molt més. Les conseqüències poden ser: baixa autoestima, fatiga, baixa moral, frustració, baix rendiment escolar i acadèmic. Tot això es tradueix en problemes de relacions socials i dificultats laborals en l’edat adulta.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar