TDAH
  • 07 Juliol, 2016

TDAH

El Trastorn per dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat és un trastorn neuro-biològic caracteritzat pel dèficit d’atenció, impulsivitat i hiperactivitat motora i/o vocal. Els nens que pateixen TDAH es distreuen amb molta facilitat, presten atenció de forma breu, tenen conductes impulsives i inestabilitat emocionals. Aquest tipus de trastorn es diagnostica en la edat infantil, ja que els seus símptomes es fan molt palpables especialment en la etapa de creixement i desenvolupament.
Es pot considerar trastorn quan els símptomes es donen en major freqüència que nens de la mateixa edat. Es calcula aproximadament que un 5% dels nens ho pateixen, dada que revela que 1 o 2 nens de cada aula escolar te TDAH. Com ja hem comentat, els principals símptomes d’aquest trastorn són la hiperactivitat, impulsivitat i inatenció. Tot i així, els símptomes no tenen perquè donar-se conjuntament però si que és rellevant que els símptomes es desenvolupen en ambients vitals per als nens; a casa i l’escola.
Un cop diagnosticat, els símptomes poden variar alhora que disminuir o bé augmentar, però els nens amb TDAH, en gran mesura, presenten problemes en l’adolescència i en menor percentatge, també en l’edat adulta.

Com podem detectar un nen amb TDAH? En la seva manera de manifestar-se hi trobem 3 etapes diferenciades:
- Fins als 5 anys: desenvolupament precoç és una característica comú. Nens molt inquiets.
- Edat escolar: quan comença l’etapa d’aprenentatge escolar s’albiren els primers problemes amb la lecto-escriptura. I quant més s’exigeixi al nen, si aquest no rep el tractament adequat, els problemes creixen.
- Adolescència: en aquesta etapa plena de canvis, la hiperactivitat s’apaivaga però en canvi, la dificultat en l’atenció persisteix.

Podem discernir 3 tipus de TDAH:
- Hiperactiu-impulsiu: els símptomes d’hiperactivitat i impulsivitat es fan notables.
- Inatent: la falta d’atenció destaca per sobre de tot.
- Combinat: combinació entre hiperactivitat, impulsivitat i inatenció.

En el tractament dels TDAH te una especial importància el paper d’un psicoterapeuta.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar