TEA  (Trastorns d’Espectre Autista)
  • 14 Juny, 2016

TEA (Trastorns d’Espectre Autista)

Al llarg de les diferents xerrades que es van donar, es va tractar a fons el TEA (Transtorn d’Espectre Autista), ja que cada cop es donen més casos d’aquest tipus en nens.
Primer comencem explicant què és l’autisme. L’autisme és un trastorn neurològic, que per norma general, apareix en els primers anys de vida, ja que és un trastorn que pateixen els infants i es manté durant tota la vida.
Les persones que el pateixen presenten desviacions en la velocitat i seqüència del desenvolupament, en la relació social, en el llenguatge i la comunicació. A més a més, mostren patrons restrictius i repetitius del comportament, els interessos o les activitats. Les persones autistes tenen una relació amb el seu entorn i una interacció amb altres persones fortament afectada.

Els trastorns de l’espectre autista (TEA) inclouen el ventall de característiques pròpies de l’autisme però també altres trastorns relacionats amb l’autisme. Tot i així, presenten diferències clares.
Dins del TEA hi trobem el trastorn autista, que ja hem comentat, el síndrome d’Asperger i el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat. Els TEA tenen conseqüències fonamentals en tres grans àrees del funcionament: socialització, comunicació i conducta. I resulten una de les patologies de neuro-desenvolupament infantil més greus. Degut al retard en l’adquisició del llenguatge i la alteració de la interacció són els motius més freqüents de visita per part dels pares.

És fonamental la detecció precoç, ja que millora la qualitat de les persones que ho pateixen, ja que així s’aconsegueix un millor diagnosi i un tractament de menor durada.

Els TEA són un tipus de trastorn difícil de diagnosticar, ja que no hi ha una prova mèdica que així ho certifiqui. Per poder determinar un trastorn d’aquest tipus, el pediatra i/o un psicòleg han d’avaluar el comportament del nen així com el seu desenvolupament. Però és molt important que un nen/a rebi el tractament adequat segons les seves necessitats, ja que sinó el trastorn es pot agreujar.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar