Ajuda psicològica
  • 08 Juny, 2016

Ajuda psicològica

Hem de destruir la falsa creença que tan sol les persones amb problemes mentals han d’anar al psicòleg. El psicòleg pot ajudar-nos a recorre el camí quan estem vivint situacions límit en què no sabem com superar. I sobre tot quan aquests moments afecten a la nostra qualitat de vida i a les nostres relacions.

Quan hem de visitar a un psicòleg? Avui us deixem els 10 factors que poden ser una bona mesura per a valorar acudir a un psicòleg:

1. Autocontrol: la incapacitat de tenir control sobre un mateix significa que la persona actua sota la impulsivitat, i que de ben segur en un estat normal actuaria de forma diferent. Una pèrdua de control amb facilitat i constant indica que alguns aspectes psicològics no funcionen com es degut i, per tant, és necessària l’ajuda d’un professional.

2. Situacions límit: la vida ens posa al límit en moltes ocasions, i quan això passa, no sabem com hem d’actuar perquè no tenim les eines correctes. Si estem molt de temps instal•lats en la situació límit, el nostre estats es pot alterar considerablement. El psicòleg ens ajudarà a revertir la situació tan aviat com sigui possible així com dotar-nos de les eines necessàries per a poder fer-ho.

3. Canvis d’humor: tots tenim dies en què estem molt contents i al dia següent, el nostre estat d’ànim és més aviat trist. El problema sorgeix quan aquests canvis provoquen malestar i alteren el nostre caràcter, a més a més, de sorgir força sovint.

4. Símptomes corporals: algunes psicopaties venen acompanyades per símptomes corporals com mareigs, ofecs, tremolors, sudoracions, fatiga, palpitacions, etc. Com més greu és la dolència psicològica, amb més intensitat es presenten els dolors corporals. Per això, és important que donem la importància que es mereix en vers qualsevol petita dolència, ja que pot desencadenar en quelcom major.

5. Insomni: les alteracions psicològiques solen tenir conseqüències a l’hora de conciliar la son. Un estat psicològic no apropiat pot provocar problemes per a descansar a la vegada que la falta de son agreuja les alteracions psicològiques augmentant el malestar general. És fonamental tenir la son adequada i descansar correctament, la nostra ment ho agrairà i el nostre cos també.

6. Pensaments negatius: tenir pensaments negatius és inevitable, de fet un estat psicològics adequat consisteix en tenir pensaments positius i també negatius. El problema neix quan els negatius ho acaparen tot. Tenir pensaments negatius recurrentment pot canviar-nos la forma de pensar i que acabi regida tan sols per pensaments negatius i en conseqüència, sentiments negatius.

7. Raonaments clars: en determinats moments podem tenir sesgaments cognitius que ens impedeixen raonar amb claredat. Aquest factor ens fa enfocar els pensaments , les nostres opinions, etc. cap a un determinat punt i ens costa molt canviar-ho. És hora de compartir-ho amb un psicòleg que ens ajudi a solucionar-ho.

8. Emocions: tot pensament genera una emoció, però les emocions han de ser processades per la nostra ment per a què aquestes no tinguin un efecte excessiu en nosaltres. Quan les emocions ens sobrepassin, aquestes passen a tenir control en nosaltres, ja que la sensació en concret ho envaeix tot. El psicòleg pot ajudar a controlar les emocions i ser amos d’elles.

9. Intents fallits: un clar signe de que necessitem l’ajuda d’un psicòleg és quan intentem resoldre per nosaltres mateixos alguns dels símptomes anteriors però fracassem en l’intent. Has provat mai de resoldre una situació complicada en el que el teu benestar psicològic s’ha vist greument afectat? Si no va funcionar, és hora de visitar el psicòleg.

10. Nostre àmbit: podrem delimitar el nivell d’afectació del nostre problema especificant com d’afectat es veu el nostre àmbit familiar, social, laboral, etc. Si un problema afecta a la nostra vida, hem de posar-nos mans a l’obra per trobar la solució efectiva i tan aviat com sigui possible. De no ser així, la nostra qualitat de vida i la relació que tenim amb la resta es veurà greument afectada.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar