Addiccions al joc
  • 25 Maig, 2016

Addiccions al joc

Inicialment totes aquestes activitats no són additives sempre i quan les practiquem moderadament. El problema arriba quan desatenem funcions i activitats de la nostra vida quotidiana per dedicar-nos a aquella conducta en qüestió.
Prenem com a exemple el joc patològic, és a dir, aquella conducta que comença de forma gratificant i poc a poc genera una dependència física per aconseguir un cert nivell de benestar. L’addicció creix quan es perd el control sobre l’activitat i aquesta ens domina i desapareix l’interès per tot allò que no sigui el joc a més a més desatenem la majoria d’aspectes de la nostra vida. El joc n’és totalment el centre, i avui en dia l’accés al joc és molt fàcil degut a la seva legalització i legislació.
Com podem detectar que algú del nostre voltant, té un problema amb el joc?
El principal indicatiu són els diners, és a dir, un augment de les despeses que indirectament sol comportar un endeutament amb amics i familiars. Les relacions personals se’n veuen fortament afectades.
La constant evolució de les tecnologies ha donat lloc a un nou grup d’addiccions com pot ser l’addicció als videojocs, al telèfon mòbil, a internet, al sexe per internet o a les xarxes socials. En totes aquestes addiccions, internet és el nexe d’unió, ja que la persona entre en un món paral•lel aïllant-se per complet de les relacions personals.
Per determinar els factors que intervenen en l’addició al joc, els podem determinar en: factors de risc, factors de protecció, factors de manteniment i factors personals.
Els factors de risc generen o reforcen la conducta del joc. Per la seva banda, els factors mantenidors expliquem com es continua jugant i es desenvolupa una dependència tot i, totes les conseqüències negatives que comporta la conducta. I per últim, els factors de protecció es basen en fomentar la relació amb altres persones així com la practica d’esport i activitats culturals.
Ara bé, la evolució de les tecnologies ha permès també desenvolupar eines que permeten mantenir un control sobre aquest tipus d’addicció. Us parlem d’una pàgina web (http://quitlol.com) que permet dur a terme un seguiment i control de les hores dedicades al joc i la teva evolució evidenciant un excés en cas d’addicció.
I tu, tens la necessitat de jugar llargues estones per sentir-te bé? Creus que cada cop en necessites més? Si has respòs afirmativament, vine a veure’ns i t’ajudarem a resoldre-ho.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar