Mindfullness
  • 12 Maig, 2016

Mindfullness

El Mindfullness consisteix en ser plenament conscient en allò que pensem i focalitzar la nostra atenció. Podem afirmar que el Mindfullness és tenir consciència sense emetre judici. Aquesta tècnica té origen en un moviment budista que consistia en “prendre consciencia del moment present”.
Posem un exemple per a ser comprensible. Quan anem caminant per un parc, serem plenament conscients si en lloc de caminar pensant en els nostres problemes, prestem atenció a tots els elements que ens envolten tals com sorolls, olors, tot el que veiem, etc.
Les persones tendim a no viure en plena consciencia perquè és una forma d’evitar-nos dolor i preocupacions. Evitem les situacions que ens provoquen sentiments negatius. Per això, hem optat per viure sense prestar gaire atenció a tot el que ens envolta.

Com podem treballar el mindfullness des de casa? Us deixem uns exercicis que ens ajudaran força.

- Minut d’atenció plena: anem a focalitzar la nostra atenció en la nostra respiració durant 1 minut. Aquest és l’exercici per excel•lència d’una tècnica de meditació mindfullness satisfactòria.

- Observació conscient: hem d’escollir un objecte qualsevol del nostre dia a dia i li prestem tota la nostra atenció. Podem prestar tota la nostra atenció mitjançant les orelles, és a dir, estar atent a tot el que escoltem.

- Compta fins a 10: ens centrarem en comptar fins a deu. Si perdem la concentració, tornem a començar.

- Crida a l’atenció: amb aquest exercici centrarem la nostra respiració cada cop que es produeixi una senyal ambiental concreta. Hem d’escollir una senyal aliena a nosaltres i ens centrem en ella.

- Música: la música té infinits beneficis a nivell terapèutics, ja que escoltar-la produeix gran consciència en les exercicis.

- Neteja de la llar: aquest exercici pot tenir diferents vessants; la de la neteja literal i la neteja emocional. És a dir, anem a desfer-nos de tot allò que ja no ens serveix. Ens centrarem en el que fem i en el com ho fem.

- Observació dels pensaments: aquest exercici consisteix en observar els nostres pensaments en lloc, d’involucrar-nos en ells i influir.

Us animem a que practiqueu la meditació mindfullness diàriament per a que aquest sigui un hàbit adquirit en nosaltres.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar