Intel·ligència emocional
  • 14 Abril, 2016

Intel·ligència emocional

Parlem de totes aquelles habilitats emocionals que entren en joc quan percebem, assimilem, comprenem i regulem totes les nostres emocions per tal d’aconseguir un equilibri emocional ple.
Al voltant d’aquest concepte han opinat i n’han escrit multitud d’autors, i cada un d’ells aporta una vessant nova a la intel•ligència emocional. Ara bé, hi ha certs paràmetres que podem considerar similars en tots ells:

Les nostres pròpies emocions, és a dir, la capacitat de controlar-les i la comprensió de nosaltres mateixos.
Gestió d’emocions, prenent la consciència de nosaltres mateixos hem de tenir la capacitat de gestionar els nostres sentiments en determinades situacions en què venen donades.
Automotivació, és a dir, ordenar les emocions en funció de la consecució d’objectius.
Les emocions dels demés són també un aspecte important de la nostra intel•ligència emocional, ja que tant important és conèixer i saber gestionar les nostres pròpies com interactuar amb la de les altres persones. I en aquest context destaquem la capacitat de manejar les relacions amb el nostre context social.

Però avui us explicarem quins són els hàbits que ha d’adoptar una persona emocionalment intel•ligent:
- Reconeixement dels sentiments propis i dels demés: hem de tenir empatia amb les persones amb les quals ens relacionem i posar-nos al seu lloc per a compartir les emocions. Això ens donarà més informació de les persones i ens ajudarà a conèixer-les millor, i a poder-les ajudar en casos que ho necessiten.
- Expressió de les emocions i pensaments propis: una persona emocionalment intel•ligent expressa allò que pensa i ho fa amb la intensitat justa sense deixar-se endur per la emoció del moment. Domina el sentiment i no a la inversa.
- Personalitat ferma que no es doblega davant una opinió o una ofensa i saben bé diferenciar entre fets i paraules. I d’una crítica en fan una crítica constructiva.
- No tenen por a l’error, i quan ho fan obtenen un aprenentatge enlloc de sentir-se atacades per l’equivocació. Són capaces de perdonar i demanar perdó. Són proactives en la recerca d’una solució.
- Saben que la perfecció no existeix; les seves expectatives són molt més reals.
- Són persones que valoren la seva salut i per això es cuiden molt: bona alimentació, exercici físic regular, hores de son suficients i de qualitat. En resum, busquen el seu benestar.
- Són persones tremendament positives. Busquen la part positiva en tots els assumptes que duen entre mans.
- Busquen companyia de persones positives i alegres. Eviten aquelles que esdevenen tòxiques en la seva vida.
- Valoren allò que tenen. No es fixen tan en allò que voldrien tenir però no aconsegueixen sinó en valorar positivament tot allò que han aconseguit.
- Són clars coneixedors de les seves debilitats i treballen per enderrocar-les, volen millorar i potenciar els seus valors.
- Són actives i proactives i no reactives. No esperen que alguna cosa passi, fan que passi.

Tots aquests hàbits ens faran aconseguir una estabilitat emocional plena i per tant, ser més feliços, desenvolupar la nostra intel•ligència emocional i ser emocionalment més forts i sans.
I tu, ja ets emocionalment intel•ligent?

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar