L'autoestima
  • 02 Març, 2016

L'autoestima

La forma com pensem, com encarem la nostra vida i la com ens prenem les situacions que ens esdevenen afecta a la nostra autoestima. Els nostres pensaments tenen un efecte directe en com ens sentim. Ara bé, hem de tenir en compte que no són els esdeveniments que ens ocorren els que ens afecten sinó la manera com ens hi enfrontem. Si davant d’una situació podem generar pensaments més positius, podrem tenir un benestar emocional superior, i per tant sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. El problema ve quan malt interpretem el que passa al nostre voltant, i per tant, els pensaments que ens generen són totalment negatius.
Tots en algun moment hem presentat una distorsió de la nostra realitat generant pensaments negatius però la clau és detectar-ho i treballar per desenvolupar actituds positives. Tots els fets que patim al llarg de la nostra existència ens doten d’un important bagatge personal que ens fan més experimentats, més coneixedors de nosaltres mateixos i, més forts davant de les situacions de la vida.
Per tal d’acceptar-nos a nosaltres mateixos, busquem l’aprovació en els altres en tot moment quan en realitat la única persona que ens ha d’acceptar som nosaltres mateixos. Què significa trobar-se a un mateix? Connectar amb un mateix suposa acceptar-se tal qual és, amb els defectes i virtuts que tota persona te, però sobretot tenint-ne consciència de què és així.
Una persona que s’accepta a ella mateixa és una persona molt més positiva, optimista, proactiva al canvi i a millorar. Si ens trobem en pau amb nosaltres mateixos, la consecució dels nostres objectius serà molt més factible i tindrem la força necessària per a fer-ho. Tots passem per moments difícils, però tan sols són això, moments. I tot moment és passatger, i quan passin els mals moments, ens queda un ric aprenentatge. Hem d’evitar que els mals pensaments que deriven de les èpoques complicades s’instal•lin a la nostra vida perquè això, ens dificultarà el fet d’estimar-nos i ser feliços.
En el procés d’acceptació, la societat també hi juga un rol destacar, ja que per si mateixa la societat imposa uns nivells de perfecció marcats, que ni ens qüestionem i que, fem tot el possible per aconseguir-los. Però aquests nivells són impossibles de realitzar perquè la persona és imperfecta per naturalesa.
Llavors, com ho fem per acceptar-nos?
El primer que hem de tenir clar què és allò que ens agrada i que no de nosaltres mateixos i deixar de comparar-nos i auto-devaluar-nos per no complir certes exigències. Hem de centrar-nos en allò que sí podem millorar i que ens farà sentir-nos bé, i per això és fonamental que ens coneguem bé i no tinguem por a veure’ns.
Si acceptem tot el que no ens agrada de nosaltres serà molt més fàcil canviar-ho, ja que hem de ser realistes però no conformistes. Saber què podem millorar i saber quines coses de nosaltres mateixos hem d’acceptar tal com són. Si aconseguim una bona autoestima, tindrem una salut emocional sana i forta.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar