La motivació
  • 16 Febrer, 2016

La motivació

Un element clau per a la motivació és el nostre estat emocional en vers una situació concreta, ja que ens permetrà conduir la nostra conducta cap a una meta determinada. L’energia que sentim quan estem plenament motivats en un objectiu concret, hem de saber-la dosificar en el transcurs d’un període relativament llarg de temps, per poder fer factible el objectiu que ens hem marcat i alhora perquè aquelles conductes adoptades siguin acceptades com un hàbit en nosaltres. La motivació promou el canvi, com pot ésser, menjar de forma més saludable, practicar esport, deixar de fumar, cuidar-se més, comprar roba i complements nous, amb l’objectiu de sentir-nos millor.
Un clar exemple de motivació és la pràctica d’esports en què és fonamental que siguem constants per tal d’arribar a l’objectiu marcat però alhora perquè els beneficis que ens aporta l’esport es notin en el nostre organisme. I també, per a què interioritzem la rutina fent-la nostra en el dia a dia.

Podem diferenciar 2 tipus de motivació:

- Motivació primària: aquella que ens satisfà les necessitats més primàries com podrien ser: menjar, beure, dormir, tenir un sostre on viure. És a dir, totes aquelles que ens asseguren la supervivència i no poden ésser alterades per la nostra voluntat.

- Motivació secundaria: fa referència aquells sentiments apresos i/o adquirits com podrien ser l’amistat, l’amor, el poder i la riquesa o la llibertat, per exemple.

Ara bé, mantenir la motivació preparada per aconseguir tot el que ens proposem és complicat hi ha moments de debilitat on costa més mantenir-se positiu i proactiu. Us deixem alguns petits consells per aconseguir la nostra meta personal.

Tan senzill com fer una llista amb totes les nostres tasques diàries, o a més llarg termini, i a mesura que les assolim, les esborrem. Aquest gest ens ajuda a visualitzar el nostre objectiu i a mesura que realitzem petites tasques ens dóna força per a realitzar- ne d’altres de més importants. És important també que ens ho prenguem en calma i fem pas a pas per a no desanimar-nos en el trajecte, hem d’incloure moments de relaxació i desconnexió en la nostra rutina. Parlar-ne amb el nostre entorn també ens ajudarà a generar compromís amb els nostres objectius.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar