terapia familiar
  • 05 Febrer, 2024

terapia familiar

1. Avaluació inicial. En la primera sessió, el terapeuta es familiaritza amb la família i les seves dinàmiques. Es parla dels objectius i expectatives.

2. Identificació de problemes, de patrons i rols. El terapeuta ajuda la família a identificar els problemes i conflictes que desitgen abordar. Això pot incloure l'exploració de patrons de comportament i comunicació. També explora els rols que els membres exerceixen en la dinàmica familiar. Es cerca resoldre els conflictes de manera constructiva, fomentant l'enteniment mutu i la cerca de solucions que beneficiïn a tots els membres de la família.

3. Desenvolupament d'estratègies. El terapeuta treballa amb la família per a desenvolupar estratègies i tècniques que promoguin la comunicació efectiva, la resolució de conflictes i la comprensió mútua. Es treballen habilitats de comunicació efectiva, escolta activa i expressió d'emocions de manera saludable.

4.Pràctica i aplicació. La família practica primer aquestes estratègies en teràpia per a després aplicar-les en la seva vida diària. S'enfoca a enfortir les relacions familiars, promovent l'empatia, la comprensió i el suport mutu i canvi de perspectives (comprendre les perspectives i experiències dels altres, la qual cosa pot portar a un canvi en la forma en què es perceben i es relacionen entre si).
5. Seguiment. Les sessions de teràpia familiar generalment són regulars i s'estenen durant un període de temps, la qual cosa permet el seguiment del progrés i l'adaptació de les estratègies segons sigui necessari teràpia familiar.
Beneficis de la teràpia familiar
• Millor comunicació: promou una comunicació més efectiva entre els membres de la família. Sovint, els problemes familiars s'agreugen a causa de la falta de diàleg obert i honest.
• Resolució de conflictes: La teràpia familiar proporciona eines per a abordar els desacords de manera constructiva. Els terapeutes poden ajudar a identificar patrons de conflicte i treballar en solucions que beneficien a tots els membres de la família.
• Vincles enfortits: les famílies poden comprendre millor les necessitats, valors i objectius de cada membre. Això contribueix a un ambient més saludable i solidari en la llar.
• Maneig de les crisis i canvis: La teràpia familiar brinda suport emocional i estratègies per a afrontar aquests moments desafiadors junts, ajudant la família a adaptar-se i créixer.
• Enfocament en els recursos familiars: Es busca identificar i utilitzar els recursos interns de la família, com a fortaleses i habilitats, per a superar els desafiaments.
La teràpia familiar pot ser breu o a llarg termini, depenent de la naturalesa i la gravetat dels problemes. Els terapeutes familiars poden utilitzar una varietat d'enfocaments i tècniques, i la participació activa de tots els membres de la família és fonamental per a l'èxit del procés terapèutic.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar