Treballar des de casa
  • 15 Març, 2020

Treballar des de casa

Treballar des de casa.
Alguns consells:
-Quan treballes des de casa, segueix la rutina que seguiries si fossis a una oficina: programa l'alarma (comença d'hora), prepara't i vesteix-te.
Si treballes en una oficina, el viatge a la feina pot ajudar a espavilar i sentir-te llest i productiu quan arribes al teu escriptori. A casa, però, la transició del coixí a l'equip pot ser molt més abrupta. Encara que et resulti difícil de creure, una manera és posar fil a l'agulla quan amb prou feines et despertes. Començar un projecte tot just et lleves del llit pot ser clau per progressar més ràpidament durant el dia. Si no, t'arrisques a què un esmorzar prolongat i la mandra innata del matí es portin la teva motivació. Dútxa't tots els matins i vesteix-te com si anessis a treballar a fora, et servirà per activar-te i no estar amb la sensació de somnolència tota l'estona.

-Fer un "check list" de les tasques que has de fer: quan ets a casa, pot ser que el teu cervell es distregui amb totes les coses que hi ha per fer a la llar. Una llista t'ajudarà a adonar-te'n de què realment estàs utilitzant el temps com vols.
Les idees associades a la feina en una oficina real poden fer que et sentis més productiu, i no tens per què renunciar-hi si treballes des de casa. Planifica les teves tasques amb temps. Canviar el que necessitis a la teva agenda és important, però també ho és respectar les activitats programades per al dia. Tracta de consolidar les activitats a la teva agenda el dia anterior. Això farà que tingui més pes quan et posis mans a l'obra l'endemà.
Els navegadors d'Internet com Google Chrome fins i tot et permeten configurar múltiples comptes amb diferents barres d'eines a la part superior. Per exemple, una barra d'eines per al treball a casa i una altra per al treball a l'oficina. Si vols aprofitar al màxim teus períodes de major productivitat, guarda les tasques més difícils per quan sàpigues que tindràs el cap en elles al 100%.

-Que no treballis en una oficina no vol dir que no puguis tenir la teva oficina pròpia. Assigna una habitació o un espai específics per treballar i d'altres llocs que s'associïn amb activitats en el nostre temps lliure.

-Mentre treballes, evita les xarxes socials
Les xarxes socials estan dissenyades perquè puguis obrir-les i consultar-les en un instant, però si estàs treballant, això pot ser perjudicial per a la teva productivitat. Per evitar accedir fàcilment a les xarxes socials durant l'horari laboral, treu les dreceres del navegador i tanca la sessió en cada compte. Et garanteixo que així evitaràs prendre massa "descansos" durant el dia.

-Escolta música segons les teves tasques. Durant la setmana, la música és la teva companya d'emocions, i en el treball les millors llistes de música són aquelles que acompanyen l'energia de cada projecte en què treballes.

-Si et costa organitzar una rutina raonable per a tu quan treballes des de casa, comença el dia amb les tasques que has de portar a terme tot sol/a. Deixa les trucades telefòniques, les reunions i altres tipus de treball col·laboratiu per quan et sentis ben despert.

-Planteja't els menjars perquè puguis menjar sa i equilibrat. La nutricionista Maria Gil us pot aconsellar de la millor manera @mariagil_nutricionista

-Marca't una hora per acabar de treballar i fes alguna cosa que t'agradi: llegir, dibuixar, mirar una sèrie, meditar...

-Deixa les trucades per a la tarda i intenta parlar per telèfon amb persones, si pot ser positives. Pren-te alguna cosa amb elles i recorre a la tecnologia per mantenir-connectat. Les apps de missatges i les eines de videoconferències poden ajudar-te a mantenir la comunicació amb els teus col·legues i apreciar com impacta el teu treball.
-Fes exercici, segur que hi trobes moltes webs i aplicacions. Un cop estiguis ja treballant, aixeca't cada dues hores per estirar el cos.

-Llegeix llibres, us dono algunes webs: www.megustaleer.com, www.wdl.org/es/

-Aprofita per cuidar-te més a tu mateix/a.
. Evitar parlar permanentment del tema.
. Mantenir una actitud positiva i objetiva.
. Seguir les mesures de prevenció.
. Informar-se de manera realista.
. No trivialitzar ni tampoc magnificar el risc.
. Tenir present que és un escenari en el que pot causar estrès, ansietat, soledat, aborriment... ens hem de mantenir ocupats i connectats amb els nostres amics i familiars.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar