Insomni
  • 12 Maig, 2017

Insomni

Bàsicament l'insomni és un trastorn del son marcat per la dificultat per quedar-se adormit o mantenir-se adormit, incloent despertar massa d'hora. El més complicat de l'insomni és que els patrons i necessitat de la son varia segons cada individu, però en línies generals podríem afirmar que una persona podria estar patint d'insomni crònic si teniu problemes per dormir durant almenys tres dies a la setmana.
Segons els científics especialistes, l'insomni no es defineix per la quantitat d'hores que es dormen, o quant triga la persona en agafar el son, ja que aquests són paràmetres molt subjectius, així que un dels signes d'alerta sol ser la forma en què la falta de son afecta el ritme quotidià de la vida de la persona.
Quan l'individu té problemes per quedar-se adormit, es diu que pateix d'insomni inicial. Si es desperta durant la nit, se l'anomena Insomni mitjà i si es desperta molt abans del que hauria, llavors té insomni terminal. Així mateix, l'insomni pot ser episòdic, recurrent o persistent. El episòdic sol durar un període d'un a tres mesos dins d'un any; si els símptomes duren més de tres mesos, és persistent però es considera recurrent si els episodis es repeteixen més de dues vegades l'any. Un dels aspectes més problemàtics de l'insomni és l'impacte que la falta d'un descans adequat té sobre la vida de la persona, afectant les seves funcions cognitives, ocupacionals i comportamentals. Una persona amb insomni té problemes enfrontant les seves responsabilitats, no pot concentrar-se, és irritable, no té energia, està desorientada i és abúlica.

Causes de l'insomni
Ha un gran nombre de causes de l'insomni. En primer lloc, hi ha factors que predisposen a un individu a patir d'insomni, com tenir més de seixanta anys, ser de gènere femení i haver tingut un historial de depressió. Hi ha factors externs que poden afectar negativament el teu patró del son, com el jet lag, torns de treball extrems, ingerir estimulants com el cafè o nicotina, un nou medicament, exposar-se a llum brillant, entre moltes altres; però el que realment mereix atenció l'insomni causat per afeccions de naturalesa emocional. L'estrès, depressió i ansietat poden causar insomni, ja que fan que els patrons de son s'alterin, i en la majoria dels casos una combinació de factors són els que desencadenen l'insomni crònic. Hi ha comportaments que perllonguen i retroalimenten el problema, fent que la persona caigui en un cercle viciós del qual resulta complicat escapar. Per exemple, preocupar-se perquè no pot dormir i passar diverses hores donant voltes al llit, per després dormir tard, aixecar d'hora i després prendre grans quantitats de cafè per mantenir-se despert o una migdiada a mitja tarda, que acaben llevant-qualsevol vestigi de son; i com no pots dormir, comences a preocupar-te i inicies el cicle novament.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar