Perfecta imperfecció
  • 28 Febrer, 2017

Perfecta imperfecció

Una persona amb una aparent obsessió per a fer les coses a la perfecció, les comprova una i una altra vegada per a veure que realment ho ha fet bé. Però intentar ser perfecte resulta molt esgotador, a més a més que les persones que ho pretenen pateixen molt i senten molta angoixa i confusió, ja que realment senten un gran temor a cometre errors.
Les persones que busquen contínuament el perfeccionisme tendeixen a pensar que les persones que no ho fan així són irresponsables i despreocupades, ja que de cap forma aconsegueixen arribar a l’èxit. Però res més lluny de la realitat. Partint de què no som perfectes, la persona s’esforça per a millorar dia a dia aportant nous valors i coneixements i és així com amb talent i esforç la persona aconsegueix assolir metes i objectius de forma molt més sana.
Els experts diferencien entre 3 tipus de perfeccionisme:
- Perfeccionisme en si mateix: aquell tipus de perfeccionisme imposat per no mateix i que en molts casos resulta impossible d’aconseguir donat a la dificultat dels reptes marcats.
- Perfeccionisme els demés: expectatives molt elevades en vers ens altres que dificulta les relacions socials.
- Perfeccionisme social: la persona creu que és el seu context social la que el pressiona per a dur a terme un meticulós perfeccionisme
Quan aquesta idea es converteix en fixa i la duem a l’extrem, parlem d’una obsessió. Ara bé, estem parlant de perfeccionisme negatiu, és a dir, aquell que ens condueix a valors negatius. Però també reconeixem aquell perfeccionisme positiu que ens empeny a millorar i esforçar-nos per a superar-nos.
Una persona perfeccionista acaba sent una persona molt insegura perquè mai té la confiança del que està fent estigui correcte i al nivell que desitja. A més a més, és molt controladors i amb grans dificultats per a confiar en un mateix.
Des d’Iris Cervera Psicologia coneixem la importància de no obsessionar-nos per les coses, ja que podem cometre el greu error de desencadenar un TOC (trastorn obsessiu compulsiu). T’ajudem a gestionar el teu dia a dia per a fer-ho de forma sana i organitzada.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar