Simpatia i empatia
  • 07 Febrer, 2017

Simpatia i empatia

L’empatia, la podríem definir com la capacitat de “posar-se al lloc dels demés” mentre que la simpatia és una inclinació afectiva entre persones que naix de forma espontània. Depèn de cada situació, les diferencies es fan més palpables.
L’empatia està englobada dins de la intel•ligència emocional, i per tant, podem aprendre a través de les experiències encara que no és un aprenentatge fàcil. És a dir, a mesura que la persona construeix relacions personals, va construint paral•lelament l’empatia i va millorant-la amb el transcurs de la relació. En canvi, la simpatia no requereix aprenentatge i sorgeix de forma espontània en la persona. Vistes sobre el paper, són conceptes diferents, però a la realitat, podem arribar a confondre’ls, ja que podem sentir empatia per una persona però també, simpatia.
Com treballar l’empatia?
És fonamental no emetre judicis de valor i saber escoltar per a reconèixer les emocions de l’altra persona. L’ajuda és també un factor imprescindible.
Per la seva part, la simpatia no va arriba tan al fons de la qüestió, ja que només es centra en una part més superficial de la relació on hi trobem els riures, la bona estona i aquells aspectes més “banals” de tota persona. Amb això no volem dir que ser simpàtic no ens ajuda al nostre dia a dia, sinó que també ajuda a millorar les nostres relacions personals.
També en el món laboral podem treballar l’empatia per a generar millors sinergies en l’equip. Per això, és adequat preguntar i mostrar interès i aportar al projecte amb opinions constructives.
Així que, per a sentir-nos millor amb nosaltres i les persones que tenim al nostre voltant, hem de generar l’empatia amb la resta, a més a més, de ser simpàtics, que tal i com heu vist, no és el mateix.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar