Autoestima adulta
  • 20 Octubre, 2016

Autoestima adulta

Deixant de banda qüestions físiques, aquesta pressió sobre un mateix repercuteix en l’autoestima. Tot complex, ja sigui físic o psicològic, amaga un problema d’autoestima.
La falta d’autoestima i l’obsessió pels nostres defectes físics és molt pròpia de l’adolescència però a mesura que madurem, han d’anar desapareixent.

Com podem superar els petits detalls que ens desagraden?

El primer pas és acceptar-nos tal i com som. Tots tenim detalls i imperfeccions que poden millorar-se. Això no significa que no puguem millorar algun aspecte del nostre cos, si volem perdre pes per exemple, ens haurem d’esforçar per aconseguir-ho de forma sana i supervisada per un metge sense caure en dietes miracle.

Una altra qüestió que hem de saber diferenciar és entre ser inferior o sentir-se així. És evident que en molts aspectes serem inferiors a altres persones, és a dir, és molt provable que siguem molt menys rics que en Bill Gates però això no ha d’angoixar-nos ni fer-nos sentir malament. Al llarg de la nostra vida coneixerem persones que són més altes, més primes, més intel•ligents o condueixen millor. Però això no ha de suposar-nos una condició d’inferioritat. Hem d’extreure una actitud positiva per a nosaltres i ser conscients que podem millorar però mai sentir-nos inferiors per fets que hem d’acceptar com a tal.
Si el que ens desagrada de nosaltres mateixos és el nostre pes i imatge, posem-nos a fer feina al respecte. Una dieta sana i equilibrada ens ajudarà a baixar de pes i guanyar en salut. La pràctica d’exercici regular serà ideal per aconseguir-lo i millorar el nostre estat d’ànim.

Un canvi en el nostre aspecte així com en el nostre fons d’armari pot millorar la nostra actitud en vers el canvi i l’esforç realitzat.
Si els nostres complexes van molt més enllà i suposen un important complex que ens afecta psicològicament, potser és el moment de visitar i demanar ajuda a un especialista. Darrere un complex físic i/o psicològic pot amagar-se un trastorn molt pitjor com l’anorèxia, la bulímia, o un trastorn dismòrfic corporal.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar