Controlar la ira
  • 21 Setembre, 2016

Controlar la ira

Enfadar-se no només és normal sinó també que és necessari. El problema apareix quan ens enfadem molt i massa sovint, per aquest motiu és especialment important saber-la gestionar i expressar-la.

Una situació que per mi no desencadena cap emoció, per una altra persona pot esdevenir un motiu important per sentir ira. Aquest procés és degut que les emocions estan relacionades amb els pensaments, és a dir, cada persona té un conjunt de pensaments associats que esdevenen en unes emociones o unes altres.

Ens podem trobar davant de dos tipus de situacions que ens generin ira; situacions frustrants i situacions aversives.
Entenem com a situació frustrant aquella en què se’ns talla la consecució d’un objectiu que teníem fixat. També ens genera frustració, la transgressió de normes i drets. Aquelles situacions en què ens tracten injustament ens generen molta ira. I finalment, quan esperem una recompensa (lògica per nosaltres) i aquesta no apareix.

Les situacions aversives són aquelles experiències desagradables que propicien la ira, expressant conductes agressives.
Però que passa quan la ira ens domina? Quan ens enfadem per tot i tot ens molesta entrem en un cercle viciós en què cada cop sentim més ira i ja és imparable controlar-ho.

La comunicació és una eina vital per a poder expressar i alliberar la nostra ira. Del contrari ens convertirem en bombes de rellotgeria, apunt de saltar en qualsevol moment.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar