Perfeccionisme o obsessió?
  • 07 Setembre, 2016

Perfeccionisme o obsessió?

El ritme diari i l’actual context laboral fa palpable una exigència d’un mateix cada cop superior, fet que ens fa més perfeccionistes. Ens plantegem objectius més complicats d’aconseguir i ho volem fer aquí i ara. I en ocasions això no pot ser possible. I encara que tots vulguem ser perfectes, aconseguir la perfecció pot no ser tan bonic com sembla, i pot suposar més problemes que avantatges.
La persona que persegueix la perfecció sol tenir tendència a pensaments molt estrictes essent amb un mateix excessivament dura. A vegades, aquest comportament pot derivar en ansietat i patiment. La perfecció pot començar com un compliment minuciós dels plans prèviament establerts i poc a poc, anar evolucionant en una pertorbació mental causada per una idea fixa, és a dir, una obsessió.
Els psicòlegs opinen que el perfeccionisme està íntimament relacionat amb la falta de confiança i seguretat. Les persones que viuen obsessionades amb el perfeccionisme senten una gran pressió per a que tot es dugui a terme segons el previst i mai estan satisfets amb els resultats obtinguts. Sempre els sembla poc, mai en tenen prou. I és aquí quan progressivament va creixent la exigència i el grau de perfeccionisme acreix la idea de fracàs personal.
I encara que sembli una qüestió purament psicològica, la salut física també se’n veu fortament afectada, ja que les persones perfeccionistes són propenses a sentir-se malament, patir problemes de son i fatiga. La idea del fracàs els aterra. Tot i així, cada persona somatitza amb una dolència diferent; l’estrès a un li afecta a l’estomac i a altres, al cap.
Aquest problema si no és tractat a temps pot agreujar-se i acabar en un trastorn obsessiu compulsiu.
Com podem rebaixar el nostre grau de perfeccionisme?
El primer que hem d’entendre és que les coses són com són, és a dir, moltes qüestions escapen de les nostres mans i ho hem d’acceptar així. Això no significa que no haguem d’esforçar-nos per a fer bé les coses i aconseguir els nostres objectius però en moltes ocasions no podem tenir les coses aquí i ara. La paciència és una actitud que hem de cultivar per a que doni bons fruits en el nostre comportament.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar