Reeducacions en lecto-escriptura
  • 08 Agost, 2016

Reeducacions en lecto-escriptura

Avui en concret parlem de la reeducació en el procés de llegir i escriure, és a dir, tornar a aprendre però adequant el procés a les possibilitats de cada nen.
Per a que la reeducació doni els fruits esperats, és important que oferim als petits activitats motivadores i amenes de la lectura i l’escriptura.
Primer de tot hem d’avaluar els aprenentatge adquirits i dictaminar quins s’han de potenciar i quins millorar:
Comencem amb la lectura:
La lectura és una activitat de descodificació dels signes escrits que acaba en la comprensió d’una oració i/o text. Quan un nen aprèn a llegir, primer divideix les paraules en grafemes, desprès els hi dóna un so que uneix amb la resta de fonemes per a finalment donar un significat a la paraula.
Existeixen diferents proves per a dur a terme una evolució psicopedagògica de la lectura. En aquest tipus de proves es mesura la identificació de les lletres, els processos lèxics, els processos sintàctics i semàntics. A més a més, per a poder avaluar els processos perceptius de la lectures, es realitzen dos tipus de proves; una d’elles amb signes gràfics i l’altra, amb signes lingüístics. Alguns dels errors més comuns que s’identifiquen en aquest tipus de proves són: la substitució, la rotació, la inversió sil•làbica, l’omissió o la repetició.
Ara anem a l’escriptura:
L’escriptura per si mateixa implica la capacitat de redactar textos, com unió de paraules per a transmetre un missatge. En l’escriptura intervenen processos cognitius: processos motors, selecció de paraules, construcció d’estructures sintàctiques i, planificació del missatge.
Per a dur a terme l’avaluació psicopedagògica de l’escriptura s’avaluen diferents paràmetres como els processos motius (coordinació visuo-motriu, dictats i passar de minúscules a majúscules), selecció de paraules (dictats, reomplir buits, completar significats de paraules), la construcció d’estructures sintàctiques (construcció d’oracions a partir de paraules o puntuar textos), i la planificació del missatge (descripció d’un dibuix o redacció d’una historia a partir de vinyetes).
La lectura i l’escriptura són processos vitals i bàsics per a tota persona, per això, hem de plantejar-ho com una activitat enriquidora que aporta més que no pas requereix. Treballem les reeducacions en un entorn positiu i agradable oferint multitud d’eines per a trobar aquella que millor funciona en cada cas.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar