NECESSITO VISITAR AL PSICÒLEG?

NECESSITO VISITAR AL PSICÒLEG?

Aquesta és una pregunta que sovint hom és fa sense adonar-se que el simple fet de formular-la ja és una senyal que alguna cosa no va com hauria. Ara bé, abans de formular-nos si necessitem ajuda professional esgotem tots els recursos que tenim a l’abast.

Primer, intentem resoldre el problema per nosaltres mateixos amb voluntat i enginy. Si no funciona, ho intentem amb l’ajuda del nostres éssers més propers; família i amics. Si finalment no aconseguim l’ajuda que necessitem, ens plantegem buscar-la en un professional. El psicòleg és un expert en salut mental que ens pot ajudar i assessorar per a què aconseguim la seguretat necessària millorant la nostra autoestima. No l’hem de visitar única i exclusivament quan tenim un problema sinó que ens pot ser de gran ajuda per a millorar i créixer personalment.

No hem d’esperar a tenir grans problemes i preocupacions per a visitar un psicòleg. Les petites molèsties del dia a dia que ens resten benestar i felicitat són motiu suficient per a demanar ajuda. Un altre motiu per a visitar un psicòleg és aquella angoixa i patiment personal que sentim sense motiu aparent. El psicòleg pot ajudar a resoldre el real problema que s’hi amaga darrere.

Entendre, acceptar i reconèixer que hi ha quelcom que ens fa patir és el primer pas cap al canvi, i cap a un creixement interior com a persona. El psicòleg també ens dota de les eines necessàries per a ser autònoms en la gestió de les nostres vides. Ara bé, això no nega que en determinats moments de la nostra vida necessitem una ajuda externa. Ningú està preparat per suportar certes situacions que se’ns poden presentar al llarg de la nostra existència.

La nostra predisposició és l’element clau per a què un tractament doni bons resultats. Ens hem de mostrarsincers amb l’altra persona, obrint-nos amb les nostres pors i debilitats. Hem d’entendre que una persona aliena és la persona adequada per a què ens ajudi, ja que ens ofereix una visió totalment objectiva, no contagiada de la nostra experiència i parteix d’una formació com a professional.

La negativa davant la idea de visitar el psicòleg ens fa dur fins a l’extrem les nostres frustracions i ocasiona un agreujament en el nostre diagnòstic. Un problema que s’hauria haver pogut resoldre de forma senzilla pot suposar un llarg tractament.

El meu consell com a psicòloga, és que el temps no cura res. El psicòleg ens acompanya en un recorregut a través de nosaltres mateixos per a què aconseguim per nosaltres mateixos la seguretat i l’estabilitat emocional que ens enfortirà l’autoestima.

Contacta amb mi

Posa't en contacte amb mi i et respondré el més aviat possible.

    CONSULTA DE LLEIDA

  • Av. Rovira Roure 40, Altell Esc. Dreta, 25006 Lleida

  • 654 198 778
  • email
  • www.espaiicsi.com
En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat
En acceptar aquest formulari, dona el seu consentiment

Missatge enviat correctament, aviat ens posarem en contacte amb vostè.

¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar